Bestemors rare depresjonssjokoladekake
En enkel, saftig sjokoladekake som ble til under depresjonen på 1930-tallet, da egg, melk og smør var mangelvare. I stedet brukes eddik og natron som hevemiddel, som gir en overraskende luftig og fuktig kake.
Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Hoveddel
- 1 ts natron
- 1 ts eddik (klar)
- 40 g kakao
- 0,5 ts salt
- 200 g sukker
- 0,8 dl solsikke/raps/stekeolje
- 1,25 ts vaniljesukker
- 2,5 dl vann
- 190 g hvetemel
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered form og ovn
Forvarm ovnen til 175 °C. Smør en liten langpanne eller form (ca. 20x20 cm).
- Bland det tørre
Bland sammen hvetemel (190 g), sukker (200 g), kakao (40 g) , salt (0.5 ts) og natron (1 ts) i en stor bolle.
- Lag groper og tilsett væske
Lag tre groper i det tørre. Hell vaniljesukker (1.25 ts), eddik (klar) (1 ts) og solsikke/raps/stekeolje (0.8 dl) i hver sin grop.
- Tilsett vann og bland
Hell vann over alt og rør til en jevn røre uten klumper.
- Stek kaken
Hell røren i formen og stek i ca. 35 min, eller til en tannpirker stukket i midten kommer ut ren.
- Avkjøl og server
La kaken kjøle seg ned i formen før servering.
Kilde
Amy Bizzarri – Allrecipes