Bestemors rare depresjonssjokoladekake

En enkel, saftig sjokoladekake som ble til under depresjonen på 1930-tallet, da egg, melk og smør var mangelvare. I stedet brukes eddik og natron som hevemiddel, som gir en overraskende luftig og fuktig kake.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
sjokoladekake

Ingredienser

Hoveddel

  • 1 ts natron
  • 1 ts eddik (klar)
  • 40 g kakao
  • 0,5 ts salt
  • 200 g sukker
  • 0,8 dl solsikke/raps/stekeolje
  • 1,25 ts vaniljesukker
  • 2,5 dl vann
  • 190 g hvetemel

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered form og ovn

    Forvarm ovnen til 175 °C. Smør en liten langpanne eller form (ca. 20x20 cm).

  2. Bland det tørre

    Bland sammen hvetemel (190 g), sukker (200 g), kakao (40 g) , salt (0.5 ts) og natron (1 ts) i en stor bolle.

  3. Lag groper og tilsett væske

    Lag tre groper i det tørre. Hell vaniljesukker (1.25 ts), eddik (klar) (1 ts) og solsikke/raps/stekeolje (0.8 dl) i hver sin grop.

  4. Tilsett vann og bland

    Hell vann over alt og rør til en jevn røre uten klumper.

  5. Stek kaken

    Hell røren i formen og stek i ca. 35 min, eller til en tannpirker stukket i midten kommer ut ren.

  6. Avkjøl og server

    La kaken kjøle seg ned i formen før servering.

Kilde

Amy BizzarriAllrecipes