Béarnaisesaus (stavmikser-variant)

En rask og idiotsikker metode for å lage béarnaisesaus. Her brukes stavmikser i stedet for vannbad, slik at du slipper risikoen for at sausen sprekker. Perfekt til biff eller grillet kjøtt når du vil ha restaurantfølelsen hjemme.smør

Tid
25 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
image-of-a-bearnaise-sauce

Ingredienser

Hoveddel

  • 400 g meierismør
  • 1 stk eggeplomme
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ts hele pepperkorn
  • 1 neve estragonstilker og blader
  • 0,5 stk sitron
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 dl hvitvin
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 ts salt

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Reduksjon

    Kok opp sjalottløk (2 stk), hele pepperkorn (1 ts), hvitvinseddik (1 ss), hvitvin (1 dl), vann (0.5 dl) og estragon (1 neve) i en liten kjele.

    Reduser til ca. 2 ss væske.

    Sil av.

  2. Varm smøret

    Smelt meierismør (400 g) i en liten kjele på middels varme.

    Det skal være varmt (ca. 60–70 °C), men ikke brunt.

  3. Klargjør stavmikser

    Ha eggeplomme (1 stk) i et høyt glass eller en stavmikserkanne.

    Tilsett reduksjonen og en klype salt (0.5 ts).

  4. Spe inn smør

    Sett stavmikseren i bunnen av glasset og start den.

    Hell det varme smøret sakte i en tynn stråle mens stavmikseren går.

    På under 1 min blir det en tykk, kremet saus.

  5. Smak til

    Rør inn hakkede estragon (1 neve) og sitron (0.5 stk).

    Smak til med mer salt om nødvendig.

  6. Servering

    Server sausen lun sammen med biff, lam eller grillet kjøtt.