Bangers & Mash med Balsamico-løk

Bangers & Mash er en ikonisk britisk middagsrett som kombinerer stekte svinepølser med potetmos og en rik løksaus. I denne varianten får pølsene ekstra smak fra rosmarin, hvitløk og smør, mens løken blir karamellisert med sukker, smør, balsamico og Worcestershire-saus før den kokes inn med oksebuljong. Potetmosen får en kremet konsistens med olivenolje, sennep, gressløk og røkt salt. Resultatet er en fyldig og mettende middag som kan lages på under en halvtime.

Tid
30 min
Porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
EASY
bangers-and-mash

Ingredienser

Hoveddel

  • 3 stk svinepølser
  • 3 stk poteterdelt i terninger
  • 1 stk rødløkskåret i tynne skiver
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stilk rosmarin
  • 1 bunt gressløk
  • 1 ts sukker
  • 4 ss balsamico vineddik
  • 2 ts worcestershire-saus
  • 4 ss oksekraftevt. oksebuljong
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ts saltrøyket salt hvis du har
  • 2 ss olivenoljetil mos
  • 2 ss olivenoljetil steking av pølser
  • 1 ss olivenoljetil karamellisering av løk
  • 1 ss meierismørsausreduksjon
  • 3 ss meierismørtil steking
  • 2 ss meierismørtil løk

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered grønnsakene

    Skrell poteter (3 stk) og del dem i terninger.

    Skrell rødløk (1 stk) og skjær den i tynne skiver.

    Skrell hvitløk (3 fedd) og knus dem lett med flatsiden av en kniv.

    Skyll og finhakk gressløk (1 bunt).

    https://www.youtube.com/embed/3gwk0e3wgoM

  2. Kok potetene

    Fyll en stor kjele med vann nok til å dekke potetene.

    Kok opp vannet og tilsett potetbitene.

    La dem koke i 12–15 minutter til de er møre.

  3. Stek pølsene

    Varm opp en stor stekepanne med olivenolje (2 ss) på middels høy varme.

    Prikk svinepølser (3 stk) med en cocktailpinne slik at de ikke sprekker under stekingen.

    Legg pølsene i pannen sammen med de knuste hvitløksfeddene og rosmarin (2 stilk).

    Stek pølsene til de blir godt brune på alle sider.

  4. Tilsett smør og bak pølsene

    Legg meierismør (3 ss) i pannen med pølsene og la det smelte.

    Øs smøret over pølsene med en skje.

    Flytt pølsene over i en ildfast form, legg hvitløken og rosmarinen sammen med dem, og sett i forvarmet ovn på 160 °C i ca. 10 min.

  5. Karamelliser løken

    Varm opp en middels stor panne med olivenolje (1 ss) på middels høy varme.

    Tilsett de skivede rødløkene og stek i ca. 1 min.

    Dryss over sukker (1 ts) og en klype salt.

    Ha i meierismør (2 ss) og rør til løken blir myk og blank.

  6. Lag løksausen

    Hell balsamico vineddik (4 ss) og worcestershire-saus (2 ts) i pannen med løken.

    La det koke inn til væsken nesten er fordampet.

    Tilsett oksekraft (4 ss) og kok videre til sausen tykner.

    Til slutt rør inn meierismør (1 ss) for å gi sausen glans.

  7. Lag potetmos

    Når potetene er ferdigkokte, sil av vannet.

    Sett kjelen tilbake på middels varme og mos potetene med en potetstapper.

    Tilsett olivenolje (2 ss), røkt salt (1 ts), grov sennep (1 ss) og den hakkede gressløk (1 bunt).

    Bland godt til en luftig og jevn mos.

  8. Server retten

    Legg potetmosen på tallerkener.

    Plasser pølsene oppå mosen og hell den varme løksausen over.