Bakt Mont d’Or
Mont d’Or AOP er en kremete, fransk sesongost som er perfekt å bake i sitt eget treskrin. Når den varmes opp, blir den som en naturlig fondue. Serveres rett fra ovnen med brød, småpoteter, spekemat og syltede grønnsaker. Perfekt til en koselig høst- eller vintermiddag.

Ingredienser
Hoveddel
- 450 g mont d’or aop – i treskrin
- 2 fedd hvitløk
- 50 ml hvitvin – tørr, f.eks. riesling
- 0,5 ts pepper
- 1 ark aluminiumsfolie
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered osten
Forvarm ovnen til 180 °C.
Pakk treskrinet inn i aluminiumsfolie (1 ark) så mont d’or aop (450 g) ikke renner ut under baking. - Tilsett smak
Skjær små snitt i overflaten av osten og stikk inn tynne hvitløkskiver fra hvitløk (2 fedd).
Hell over tørr hvitvin (50 ml) og kvern sort pepper (0.5 ts) på toppen. - Bak osten
Sett treskrinet på en liten bakeplate og bak i ovnen i ca. 20–25 minutter, til osten er smeltet og boblende.
- Servering
Server straks ved bordet, og dypp brød, poteter eller grønnsaker direkte i den varme osten.
Osten kan kjøpes på https://smakslykke.no eller utvalgte Meny butikker.
Til serveringKokte småpoteter
Landbrød eller baguette
Spekemat (valgfritt)
Cornichons eller syltede grønnsaker