Bakt Mont d’Or

Mont d’Or AOP er en kremete, fransk sesongost som er perfekt å bake i sitt eget treskrin. Når den varmes opp, blir den som en naturlig fondue. Serveres rett fra ovnen med brød, småpoteter, spekemat og syltede grønnsaker. Perfekt til en koselig høst- eller vintermiddag.

Tid
35 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
2f658ae61806e0b7b283583112f6a390-image

Ingredienser

Hoveddel

  • 450 g mont d’or aopi treskrin
  • 2 fedd hvitløk
  • 50 ml hvitvintørr, f.eks. riesling
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ark aluminiumsfolie

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered osten

    Forvarm ovnen til 180 °C.

    Pakk treskrinet inn i aluminiumsfolie (1 ark) så mont d’or aop (450 g) ikke renner ut under baking.

  2. Tilsett smak

    Skjær små snitt i overflaten av osten og stikk inn tynne hvitløkskiver fra hvitløk (2 fedd).

    Hell over tørr hvitvin (50 ml) og kvern sort pepper (0.5 ts) på toppen.

  3. Bak osten

    Sett treskrinet på en liten bakeplate og bak i ovnen i ca. 20–25 minutter, til osten er smeltet og boblende.

  4. Servering

    Server straks ved bordet, og dypp brød, poteter eller grønnsaker direkte i den varme osten.

    Osten kan kjøpes på https://smakslykke.no eller utvalgte Meny butikker.


    Til servering

    • Kokte småpoteter

    • Landbrød eller baguette

    • Spekemat (valgfritt)

    • Cornichons eller syltede grønnsaker