Baked feta pasta

En moderne klassiker som har tatt TikTok med storm! Søte cherrytomater og kremet fetaost bakes sammen til en deilig saus, som blandes med pasta og toppes med frisk basilikum og sitronskall. En rask, enkel og utrolig smakfull middag.

Tid
35 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
mediterranean-dish-backed-pasta

Ingredienser

Hoveddel

  • 250 g cherrytomater
  • 200 g fetaost
  • 3 ss solsikke/raps/stekeolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts oregano
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 200 g pasta
  • 1 dl pastavannfra koking av pastaen
  • 0,5 stk sitronrevet skall
  • 4 stilk fersk basilikum

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered grønnsakene
    • Skyll cherrytomater (250 g) og legg dem i en ildfast form. Skrell hvitløk (2 fedd) og finriv eller finhakk dem. Skyll fersk basilikum (4 stilk) og klapp den tørr med kjøkkenpapir.

  2. Legg i feta og krydre

    Plasser hele fetaost (200 g) midt i formen med tomatene. Rør sammen solsikke/raps/stekeolje (3 ss), hvitløk (2 fedd), oregano (2 ts), salt (0.5 ts) og pepper (0.25 ts) i en liten skål og fordel over cherrytomater (250 g) og ost.

  3. Bak i ovnen
    • Sett formen midt i ovnen på 230 °C. Stek i ca. 30 min, til tomatene sprekker og fetaosten er myk.

  4. Kok pastaen
    • Kok pastaen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken, til den er al dente. Spar på ca. pastavann (1 dl) av kokevannet før du siler av resten.

  5. Lag sausen
    • Ta formen ut av ovnen. Bruk en gaffel til å mose sammen tomater og fetaost til en kremet saus. Smak til med ekstra krydder eller en klype sukker hvis den er for syrlig.

  6. Bland sammen
    • Ha pastaen over i formen. Vend alt godt sammen, og tilsett litt pastavann hvis du ønsker en mer kremet konsistens.

  7. Server
    1. Riv over sitronskall av sitron (0.5 stk) og dryss på fersk basilikum (4 stilk) før servering. Server gjerne med godt brød ved siden av.