Aperol Spritz
En klassisk italiensk sommerdrink – frisk, boblende og lett bitter. Prosecco, Aperol og musserende vann med frossen appelsin gir en perfekt balanse av sødme og friskhet.
Tid
5 min
Porsjoner
1
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Aperol Spritz
- 1 dl aperol
- 0,5 stk appelsin – appelsin i skiver, frossen
- 1,5 dl prosecco – musserende vin, helst prosecco
- 0,5 dl mineralvann – mineralvann med kullsyre (club soda)
Fremgangsmåte
Aperol Spritz
- Forbered appelsinen
Skjær appelsin (0.5 stk) i pene skiver. Fjern alt skall så det bare er appelsinkjøtt. Legg skivene på en tallerken og sett dem i fryseren i ca. 30 minutter. Skjær noen tynne strimler appelsinskall uten det hvite til pynt.
- Bland drinken
Fyll et stort vinglass med isbiter. Legg i de frosne appelsinskivene. Hell over musserende vin (1,5 dl), deretter Aperol (1 dl), og topp med club soda (0,5 dl).
- Pynt og server
Pynt med strimler av appelsinskall og eventuelt en ekstra appelsinskive på kanten av glasset. Server umiddelbart – og nyt!