Aperol Spritz

En klassisk italiensk sommerdrink – frisk, boblende og lett bitter. Prosecco, Aperol og musserende vann med frossen appelsin gir en perfekt balanse av sødme og friskhet.

Tid
5 min
Porsjoner
1
Vanskelighetsgrad
EASY
Aperol Spritz

Ingredienser

Aperol Spritz

  • 1 dl aperol
  • 0,5 stk appelsinappelsin i skiver, frossen
  • 1,5 dl proseccomusserende vin, helst prosecco
  • 0,5 dl mineralvannmineralvann med kullsyre (club soda)

Fremgangsmåte

Aperol Spritz

  1. Forbered appelsinen

    Skjær appelsin (0.5 stk) i pene skiver. Fjern alt skall så det bare er appelsinkjøtt. Legg skivene på en tallerken og sett dem i fryseren i ca. 30 minutter. Skjær noen tynne strimler appelsinskall uten det hvite til pynt.

  2. Bland drinken

    Fyll et stort vinglass med isbiter. Legg i de frosne appelsinskivene. Hell over musserende vin (1,5 dl), deretter Aperol (1 dl), og topp med club soda (0,5 dl).

  3. Pynt og server

    Pynt med strimler av appelsinskall og eventuelt en ekstra appelsinskive på kanten av glasset. Server umiddelbart – og nyt!