Amerikanske pannekaker
Enkle, amerikanske pannekaker – luftige og perfekte til frokost eller brunch. Server med noe søtt som frukt, syltetøy eller sirup – eller sprø bacon.

Ingredienser
Pannekaker
- 200 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts salt
- 1 ss sukker
- 3 stk egg
- 25 g meierismør – pluss ekstra til steking
- 2 dl melk
- 1 ss raps/solsikke/olivenolje
- 1,5 dl lønnesirup
Fremgangsmåte
Pannekaker
- Lag “selvhevende mel”
Bland hvetemel (200 g), bakepulver (2 ts), sukker (1 ss) og salt (0.5 ts) i en stor bolle.
- Tilsett det våte
Lag en grop i midten og ha i egg (3 stk) , smeltet meierismør (25 g) og melk (2 dl).
- Pisk røren
Visp til en jevn røre med ballongvisp eller håndmikser. Hell røren i en mugge for enklere helling.
- Stek pannekakene
Varm opp litt smør og raps/solsikke/olivenolje (1 ss) i en stor non-stick stekepanne på middels varme. Når smøret skummer, hell i små runde pannekaker (ca. 8 cm brede). Ikke legg dem for tett. Stek i ca. 2 min til små bobler vises og sprekker på overflaten. Snu og stek videre i 1 min. Gjenta til røren er brukt opp.
- Server
Legg pannekakene i en stabel, topp med lønnesirup og ønsket topping, f.eks. bacon, sjokoladebiter, blåbær eller peanøttsmør og syltetøy.