Amerikanske pannekaker

Enkle, amerikanske pannekaker – luftige og perfekte til frokost eller brunch. Server med noe søtt som frukt, syltetøy eller sirup – eller sprø bacon.

Tid
55 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
photo-1547318643

Ingredienser

Pannekaker

  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 3 stk egg
  • 25 g meierismørpluss ekstra til steking
  • 2 dl melk
  • 1 ss raps/solsikke/olivenolje
  • 1,5 dl lønnesirup

Fremgangsmåte

Pannekaker

  1. Lag “selvhevende mel”

    Bland hvetemel (200 g), bakepulver (2 ts), sukker (1 ss) og salt (0.5 ts) i en stor bolle.

  2. Tilsett det våte

    Lag en grop i midten og ha i egg (3 stk) , smeltet meierismør (25 g) og melk (2 dl).

  3. Pisk røren

    Visp til en jevn røre med ballongvisp eller håndmikser. Hell røren i en mugge for enklere helling.

  4. Stek pannekakene

    Varm opp litt smør og raps/solsikke/olivenolje (1 ss) i en stor non-stick stekepanne på middels varme. Når smøret skummer, hell i små runde pannekaker (ca. 8 cm brede). Ikke legg dem for tett. Stek i ca. 2 min til små bobler vises og sprekker på overflaten. Snu og stek videre i 1 min. Gjenta til røren er brukt opp.

  5. Server

    Legg pannekakene i en stabel, topp med lønnesirup og ønsket topping, f.eks. bacon, sjokoladebiter, blåbær eller peanøttsmør og syltetøy.

Amerikanske pannekaker oppskrift – Amerikansk | Matly