Airfryer-bakte poteter med sprøtt skall
Disse airfryer-bakte potetene får knasende sprøtt skall og luftig, myk kjerne. Metoden er raskere enn ovn og bruker mindre energi, uten å gå på kompromiss med resultatet. Perfekt som tilbehør eller enkel hovedrett med valgfritt fyll. En rett som er enkel, pålitelig og lett å tilpasse.

Ingredienser
Hoveddel
- 4 stk bakepoteter – ca. 250 g per potet
- 0,5 ss solsikkeolje – til å gni inn skallet
- 1 ts salt
- 0,25 ts pepper
- 40 g meierismør (valgfritt) – i terninger, valgfri topping
- 80 g revet ost (valgfritt) – for eksempel cheddar, valgfri topping
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered potetene
Skrubb bakepoteter (4 stk) grundig under kaldt vann.
Tørk dem helt tørre med kjøkkenpapir.
Legg potetene på en tallerken. - Krydre og olje skallet
Drypp solsikkeolje (0,5 ss) over potetene og gni oljen jevnt inn i skallet med hendene.
Dryss over salt (1 ts) og pepper (0,25 ts), og gni krydderet godt inn i skallet. - Forvarm airfryeren
Sett airfryeren på 200 °C og la den bli varm i et par minutter før steking.
- Stek potetene i airfryer
Legg potetene i airfryer-kurven i ett lag.
Stek ved 200 °C i 40–50 minutter.
Snu potetene med kjøkkentang etter 20 minutter for jevn steking. - Kontroller mørheten
Stikk en skarp kniv gjennom den tykkeste delen av poteten.
Kniven skal gli lett gjennom.
Stek videre ved behov. - Valgfri snarvei
For kortere steketid kan potetene kjøres i mikrobølgeovn på full effekt i 8–10 minutter før de legges i airfryeren.
Da holder det ofte med 15–20 minutter i airfryer. - Forbered topping
Skjær meierismør (40 g) i terninger.
Riv revet ost (80 g) fint.
Varm de bakte bønnene forsiktig i kjele eller mikrobølgeovn. - Del og server
Snitt potetene på langs, klem dem lett opp og topp med ønsket fyll mens de er varme.