Airfryer-bakte poteter med sprøtt skall

Disse airfryer-bakte potetene får knasende sprøtt skall og luftig, myk kjerne. Metoden er raskere enn ovn og bruker mindre energi, uten å gå på kompromiss med resultatet. Perfekt som tilbehør eller enkel hovedrett med valgfritt fyll. En rett som er enkel, pålitelig og lett å tilpasse.

Tid
52 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
crispy-air-fryer-baked-potatoes-with-golden-skins-

Ingredienser

Hoveddel

  • 4 stk bakepoteterca. 250 g per potet
  • 0,5 ss solsikkeoljetil å gni inn skallet
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 40 g meierismør (valgfritt)i terninger, valgfri topping
  • 80 g revet ost (valgfritt)for eksempel cheddar, valgfri topping

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered potetene

    Skrubb bakepoteter (4 stk) grundig under kaldt vann.

    Tørk dem helt tørre med kjøkkenpapir.

    Legg potetene på en tallerken.

  2. Krydre og olje skallet

    Drypp solsikkeolje (0,5 ss) over potetene og gni oljen jevnt inn i skallet med hendene.

    Dryss over salt (1 ts) og pepper (0,25 ts), og gni krydderet godt inn i skallet.

  3. Forvarm airfryeren

    Sett airfryeren på 200 °C og la den bli varm i et par minutter før steking.

  4. Stek potetene i airfryer

    Legg potetene i airfryer-kurven i ett lag.

    Stek ved 200 °C i 40–50 minutter.

    Snu potetene med kjøkkentang etter 20 minutter for jevn steking.

  5. Kontroller mørheten

    Stikk en skarp kniv gjennom den tykkeste delen av poteten.

    Kniven skal gli lett gjennom.

    Stek videre ved behov.

  6. Valgfri snarvei

    For kortere steketid kan potetene kjøres i mikrobølgeovn på full effekt i 8–10 minutter før de legges i airfryeren.

    Da holder det ofte med 15–20 minutter i airfryer.

  7. Forbered topping

    Skjær meierismør (40 g) i terninger.

    Riv revet ost (80 g) fint.

    Varm de bakte bønnene forsiktig i kjele eller mikrobølgeovn.

  8. Del og server

    Snitt potetene på langs, klem dem lett opp og topp med ønsket fyll mens de er varme.